Find den rigtige vinterjakke

Vi begynder så småt at mærke vinterens komme, og de kolde vinde blæser. Derfor skal vi sige velkommen til en anden form for varme – nemlig varmen fra en lækker vinterjakke. Der er mange forskellige tilgange til dét, at købe en ny vinterjakke; dyr eller billig? Overgangsjakke eller regulær vinterjakke? Og så videre, og så videre.

Det første du skal gøre dig klart, er hvilken type jakke du gerne vil have; skal det være en læderjakke, skal det være en lang parkacoat eller skal det være klassisk streetwear, som fx en jakke fra Fat Moose? En vinterjakke har til opgave at holde dig varm, og derfor skal du naturligvis først og fremmest vælge en jakke, der rent faktisk formår dette. Men derudover skal du også vælge en jakke, der passer til din stil. Hvis du til dagligt har jakkesæt på, så er en parkacoat nok det naturlige valg – men er du til streetwear, så ville jeg kigge i retning af et brand som Fat Moose.

Typer af jakker

Der findes mange forskellige typer af vinterjakker til mænd, og i dette afsnit vil jeg kort ridse de mest gængse op. På denne måde får du et hurtigt overblik, og du kan nemt finde ud af hvilken vinterjakke, der passer bedst til dig.

En klassisk læderjakke har fået en renæssance indenfor herremode, og du finder typisk mange læderjakker i gadebilledet. Fælles for de fleste læderjakker er, at kvalitet ofte koster mange penge – men at du til gengæld får en lækker, varm jakke, der holder i mange år.

En Softshell er typisk forbundet med vintersport – men den kan også bruges som overgangsjakke. Den er typisk vind- og vandafvisende – men til gengæld er den ikke lige så varm som en normal vinterjakke.

En parkacoat er nok den mest traditionelle af alle herrejakker. De fleste forbinder en parkacoat med klassisk herremode, og det er typisk sådan en jakke, som de fine herrer har på i Hollywood-filmene.

Den sidste type jakker hører til under streetwear. Det er vel nok denne type jakke, som de fleste unge går rundt i. Denne type jakke kommer i forskellige prisklasser, og i år er det farver som mørkegrøn og mørkeblå der dominerer.