Flotte bænke til din have

Er der noget som at sidde i haven på en bænk og bare nyde hvordan den stille natur omgiver en, mens man lige læser avisens sidste spalter? At købe havebænke i træ er nemlig noget af det bedste man kan gøre for sin have, både hvis man har en lille eller stor en af slagsen. Den indbyder nemlig altid både til at skulle bruges af dig og gæster, mens når den står ubrugt er den samtidig også en flot skulptur der passer perfekt ind glansbilledet af din have.

Hvilken type bænk du vælger kommer så an på, hvordan din have ser ud og hvilket indtryk du gerne vil have af den. Du kan for eksempel godt få bænke der er malet hvide, som giver det her franske idylliske udseende. De passer godt ind i haver der har masser af blomster og hvis du samtidig har en pavillon stående i samme farve, så er det bare perfekt.

Du kan også gå efter at skabe et mere spændende udseende, ved at få nogle havebænke i træ, som er formet lidt anderledes. Du kan for eksempel hos Damborg Havemøbler, få en træbænk som er formet efter en banan. Den er perfekt supplement hvis du har børn der leger meget ude i haven. Priserne på disse bænke kan være ret forskellige og det handler jo for det fleste også om budgettet, ligeså meget som udseendet for det fleste.

En hvid havebænk kan fås for en 5-600 kroner flere steder, mens den specielle bananbænk koster 1.495 hos Damborg. Det bedste du kan gøre for at finde gode og billige bænke er at søge internettet igennem, da du hurtigt kan få et overblik over udvalget, samt finde det sted den billigste model er.

Gør det selv

Kan du ikke finde det design eller den type bænk du godt kunne tænke dig, til en pris du er villig til at betale, så er der heldigvis stadig andre muligheder. Når prisen på en bænk kommer højt nok op, så kan det betale sig, at tage en snak med den lokale snedker. Hans speciale er at arbejde i træ og kan du komme med et billede af hvad det er du gerne vil have, så vil han i det fleste tilfælde kunne lave det til dig og formentlig også til en mere rimelig pris.

Hvis han bliver for dyr eller ikke kan levere varen, så er der også altid muligheden, at du prøver at fremstille den selv. Det kræver at du har hænderne skruet ordentligt på, for at resultatet bliver pænt, men når du kun skal betale prisen på materialerne, så har du råd til at gøre flere forsøg inden du rammer rigtigt… og så er der også noget tilfredsstillende i at kunne sige, at man har lavet tingen selv.