Ud med det gamle og ind med det nye

Engang foregik alt via papirarbejde. Breve, ansættelsesskemaer, indbydelser og meget, meget mere. Denne form er for mange – heldigvis – på vej ud. I stedet foregår det meste administrative arbejde via computere og andre lignende maskiner. Dette er både til fordel for miljøet, men også til fordel for de som arbejder på kontor eller lignende til hverdag. Mindre papirarbejde mindsker tidsforbruget for arbejde gevaldigt og dermed er teknologien kommet for at blive. Dog findes der nogle områder, hvor papirformen er kommet for at blive og teknologien som alternativ bare ikke er det samme.

Spar penge OG styrk dit helbred med elektronik

Det er ikke kun papirarbejde der er på vej ud. Til nogens glæde og andres skræk er der også sparet på papiret, når det kommer til cigaretter. Nu kan du nemlig købe den såkaldte e cigaret. E’et står for elektronisk og hentyder altså, at det er langt fra en papir cigaret, som mange kender den. En e cigaret består af en væskebeholder, et varmeelement og en strømkilde, som genererer damp frem for at indeholde tjære og røg. Er du nysgerrig, kan du med fordel klikke dig ind på NOVAindex e-cigaretter og læse mere om dette. Måske endda finde den e cigaret, som kan hjælpe dig med at stoppe rygning. Godt for dit helbred og godt for din pengepung i det lange løb!

Send et brev til dine kære på få minutter

Til en helt anden boldbane er også det klassiske brevpapir brugt i mindre grad. Det sker meget sjældent, at de nyere generationer holder kontakten ved lige ved at sende breve, som man altid har kendt dem – nemlig skrevet med papir og blyant, sendt i en konvolut fra det lokale posthus. I stedet holder vi i dag kontakten ved lige via e-mails og sociale netværk. I stedet for at vente flere dage på 3 siders lange breve, venter vi i stedet 5 sekunder på få linjer, flere gange dagligt. Dette er den såkaldte instant chat, som både findes på stort set alle mobiltelefoner via sociale medier og chatprogrammer. Aldrig nogensinde har det været så let som nu, at komme i kontakt med hinanden – også selvom det gælder to personer, på hver deres side af jordkloden.

Her forsvinder papiret ikke helt

Dog elsker vi alle at modtage post, som ikke består af regninger eller reklamer, og derfor er postkort, julekort og mange indbydelser stadig at finde i diverse postkasser. Billederne fra højtiderne eller ferierne må vi derimod tit vente med at se, indtil de kommer ud på internettet, da billeder sjældnere bliver fremkaldt hos en fotoforretning, men i stedet ligger i en mappe på computeren. Nogle ser dette som en fordel, mens det for andre er en skam. Fester bliver mindre private, men til gengæld du har muligheden for at følge med i en bred gruppe af venner – selv dem du ikke har set i flere år!