Bedste advokat i Aarhus

Jeg læser ofte i aviserne om skolelærere, der bliver udsat for vold eller trusler fra elever. Forleden læste jeg om en lærer, der var blevet slået i ansigtet af en 13-årig elev. Det får mig til at tænke på, om lærerne ved, hvad de skal gøre, hvis de får en arbejdsskade på den måde. Ved de, at de kan få brug for en arbejdsskade advokat, som kan hjælpe dem, hvis skaden er så slem, at den skal anmeldes til politiet?

Politik om vold

De fleste skoler har en politik omkring vold og trusler. Det ved jeg. De forsøger aktivt at gøre skolen til et sted uden vold og trusler, men det hænder jo, at et barn i vanskeligheder bliver voldeligt. Måske hænger det sammen med de kår, som barnet kommer fra, måske hænger det sammen ting, der er sket imellem eleverne, som så går ud over læreren.

Der er nogle mennesker, som mener, at vold mod lærere i skolen sker i tungt belastede områder. Det ved jeg ikke, om jeg er helt enig i. Børn kan være meget temperamentsfulde og reagerer ikke altid på baggrund af fornuft og argumenter.

Men noget, jeg ikke ved, er, om skolerne har en fast advokat tilknyttet til sager, de kan blive involveret i. Det kan jo ikke være rigtigt, at læreren selv skal afholde udgifterne til advokaterne. Skolen er jo deres arbejdsplads.

Jeg hørte om en sag i Aarhus, hvor en pige havde slået en lærer, fordi hun var hidsig efter et skænderi med en veninde. Skolen havde ikke villet melde det til politiet, men læreren var faktisk blevet slået meget hårdt, og det gik ud over øjet. Hun kunne ikke se med det efter slaget – i meget lang tid. Skolen havde dog valgt ikke at anmelde sagen på grund af konkrete pædagogiske hensyn til pigen. Men kunne læreren få erstatning? Ja, det kunne hun, fordi hun ikke kunne se i lang tid efter slaget. Læreren havde dog selv fundet sin advokat i Aarhus, som hjalp hende igennem sagen.

God Aarhus baseret advokat

Det var vist heldigt for hende, at hun fandt de advokater inde i Aarhus by, så hun kunne koncentrere sig om at komme sig over skaden. Det tog nemlig mange måneder med erstatningssagen. Faktisk mere end 6 måneder. Det, synes jeg, er meget lang tid. Skolen var naturligvis blandet ind i sagen, men hvis hun nu ikke selv havde fundet sin advokat, så kunne det måske have taget meget længere tid.

Gad egentlig vide, om den skolelærer er glad og tryg ved at komme på arbejde igen. Det må da være et kæmpe psykisk pres at skulle undervise og samtidigt være angst, hvis en elev hidser sig op. Især efter en grim oplevelse og et langt forløb omkring en erstatningssag.

Selv tror jeg ikke, at jeg ville kunne gå på arbejde igen, efter en elev havde slået mig. Det er helt sikkert, at jeg ikke ville være den samme lærer, som jeg var før episoden. Jeg ville være meget på vagt over signaler fra eleverne. Måske så meget, at undervisningen ville blive svær at gennemføre.