Stor og tyk mand

Smart tøj til de store

Tænk at skulle tage på efteruddannelse i sit eget fag efter at have arbejdet i det i mere end 20 år! Da min chef fortalte mig om den plan, var jeg i første omgang ved at slå korsets tegn for mig. Jeg har været ansat som sælger i tøjafdelingen i et stormagasin i de seneste godt en snes år, og nu ville chefen sende mig på efteruddannelse.

Ja netop, sagde han til mig, da han kunne se og høre min reaktion. Du er uden tvivl en af vores dygtigste medarbejdere her i afdelingen, og det er netop derfor, jeg gerne vil have dig til at være daglig leder i en ny afdeling, vi snart skal åbne. Men du skal klædes ordentligt på til jobbet, så jeg har aftalt med en specialforretning her i København, at du kan arbejde hos dem i et par uger, så du får et indgående kendskab til det sortiment af tøj, du fremover skal sælge.

Pigetøj og dametøj i store størrelser

Sagen er, at vores nye afdeling i første omgang skal handle med smart og billigt tøj til store kvinder, og selv om jeg ikke har nogen anelse om, hvad det kræver at have med den specielle slags kunder at gøre, så er jeg sikker på, at det kun kan gavne at lære noget af folk, der er vant til at handle med de svært overvægtige.

Udsigten til en slags forfremmelse og den stigning i løn, som chefen nævnte for mig, havde jeg da ikke noget imod, så jeg takke bare ja til hans plan. Ugen efter var jeg så udlånt til den nævnte specialforretning, som i øvrigt også handler med tøj til store mænd. Og det var godt nok, for min chef havde også fortalt, at vi ret hurtigt efter åbningen af den nye afdeling også skal handle med herretøj i den.

Og rent faktisk lærte jeg en del i de to uger om, hvordan man betjener stærkt overvægtige kunder. Jeg lærte for eksempel også, at sådan noget som bukser til store piger skal ikke hænge på stativer men derimod ligge på hylder, for hvis de hænger på et stativ, er det meget synligt, hvor enormt store de er, og det bryder selv de mest overvægtige sig ikke om at se på.

Under mit besøg i specialforretningen gik det også op for mig, at store mennesker går efter noget, der får dem til at ligne deres slankere medmennesker mest muligt. I de fleste tilfælde er bukser til store mænd sådan nogle lidt gammeldags gabardine-bukser, der efter kort tids brug let får hængerøv, som medvirker til at understrege personens størrelse.

Også til store mænd

I dag er det jo mere udbredt, at mænd går i en eller anden form for jeans, og det vil de overvægtige mænd selvfølgelig også gerne. Derfor er det vigtig at have et bredt sortiment af jeans til store mænd i sådan en forretning.

Nu føler jeg mig godt klædt på til at stå i spidsen for vores nye afdeling, der åbner i næste uge. Og jeg klæder mig til, at vi skal udvide med herretøj i de største størrelser. Og ikke mindst til at have et godt udvalg af skitøj til de store mænd!