Både Hellerup og Østerbro

Lige her på det yderste Østerbro, hvor jeg bor, er der virkeligt kommet forår. Det er vidunderligt at se. Der er folk, som går ture nede ved marinaen – Skudehavnen hedder den. De går der, lige som jeg selv for at få nydt den friske luft og det dejlige vejr. Jeg bor nede på Østerbrogade og kommer på min vej hjem forbi en masse træer, som allerede har grønne blade. Lysegrønne. Det er dejligt. På vejen hjem fra marinaen tænker jeg over de gøremål, jeg har sat mig for at lave i de kommende dage. Et af dem er at få muget ud i lejligheden. Den trænger til det. Jeg vader rundt i nullermænd. Et andet er, at jeg skal have købt ind. Til en hel uge.

Klarer det lige

Det er to ting, jeg sagtens kan overkomme. Når jeg først er kommet i gang, så går det hurtigt. Det er nemt at få hevet støvsugeren frem. Og indkøbene kan jeg klare bagefter.
Det tredje gøremål, som jeg skal have gjort, er det, som volder mig besvær. Jeg skal have pudset vinduerne. Det er ikke lige en opgave, der huer mig. Kort sagt: Jeg hader det. Jeg får altid lavet nogle striber, der slanger sig på ruderne. Hvis de bare var lige. Men nej. De bøjer og bugter sig.

Professionel polering

Det er det mest irriterende, jeg ved. Rene ruder, som man alligevel ikke kan se ud af.
På min tur hjem overvejer jeg, om jeg skal hyre en professionel til at gøre den del af arbejdet for mig. Det kunne virkeligt være rart at få det gjort professionelt. Måske. Jeg ved ikke, hvad det vil koste. Måske er det dyrt. Måske ikke. Det må jeg undersøge.

Vinduespolering på Østerbro

Hjemme igen hiver jeg så min støvsuger frem. Får gjort rent og får luftet ordentligt ud. Rart.
Bagefter sætter jeg mig til min computer. Åbner for Google og leder: ”Vinduespudser Østerbro”. En lang liste med vinduespudserfirmaer kommer på skærmen. Ok, der er da noget at kigge på, når jeg skal finde ud af, hvad det kommer til at koste. Jeg finder forskellige priser for den samme service. Skal jeg så vælge den med flest stjerner fra trustpilot, eller skal jeg bare vælge den billigste? Jeg vælger 2 firmaer ud. Gemmer deres adresser. Jeg skal lige tænke lidt over det, inden jeg laver et endeligt valg og kontakter den ene.

Hellerup er bedre

Nu bor jeg jo lige på grænsen til Hellerup, så min menneskelige nysgerrighed får mig til at søge efter ”Bedste Vinduespudser Hellerup”. Mest for at se om de betaler højere priser derovre.

Og hvad viser resultaterne, der kommer frem mig? Først: Nej, de betaler ikke meget mere, end vi skal her på Østerbro. Dernæst: Der er et af firmaerne, som er genganger. Det er det samme firma, som et af dem jeg skrev adressen ned på.
Det må være et stort firma, tænker jeg. De er sikkert dyre. Men det er også dem, der har de fleste informationer på deres hjemmeside. Så måske burde jeg ringe til dem for at høre, hvad de skal have for at komme og rengøre mine vinduer.

Er det nemt at pudse vinduer?

Egentlig ja - men de fleste ender med striber og kalkpletter alligevel. Det er en opgave for en professionel vinduespolerer.

Er det dyrt at bruge en vinduespudser?

Det er faktisk billigere, end de fleste tror. For eksempel har firmaet MEM Polering virkeligt attraktive priser i hele København og på Sjælland.