Bæredygtige bæreposer

I de sidste mere end 2 måneder hvor hele verden har været i karantæne derhjemme, har jeg brugt min tid på at lære mig selv nye skills. Jeg har bl.a. lært mig selv at væve bånd. Det er hyggeligt. Det kræver ikke nogen særlig tankevirksomhed. Det giver smukke resultater. Man kan bruge båndene som hundesnore, bælter, guitarbælter eller bare som dekoration på et stykke tøj. Man kan klippe dem kortere og bruge dem i en nøglering. Så er nøglerne nemmere at finde, når man står der og leder i sin taske.
Jeg har brugt mange timer på at lære mig selv den kunst. Foran YouTube naturligvis. Og jeg har hygget mig med det hver aften.

Det vokser

Det er blevet til en temmelig stor produktion, og nu ved jeg ikke helt, hvad jeg skal bruge alle de bånd til. Jeg kunne sætte mig med nål og tråd og sy dem sammen til et stykke tekstil. Måske. Ej – det gider jeg ikke. Jeg er ikke gode venner med nåle eller kanyler.

Derfor har jeg besluttet, at jeg vil sende et bånd til alle, jeg kender. Som en slags hilsen, der siger: ”Hejsa, håber, du har det godt. Her er et eksempel på noget nyt, jeg har lært mig selv.” Bare en hilsen så de ved, at jeg tænker på dem. Så nu leder jeg efter små poser, som jeg kan lægge de sammenfoldede bånd i. Jeg vil helst have poser, der er store nok til, at der kan ligge et rimeligt langt bånd, men ikke, så store, at det bare forsvinder i posen. Og det skal være poser, fordi de er vandtætte. Selvom jeg vil sende båndene i konvolutter med bobleplast indvendigt, så vil jeg gerne have, at de også kommer i en vandtæt pose. Man ved aldrig, hvordan det foregår med posten. De kan være lidt hårdhændede ved pakker.

Poser af genbrugsplast

Nu er jeg så i gang med at finde ud af, hvor man kan købe poser. Helst med lynlås. Det er nemmest. Det må meget gerne være poser af miljøvenlig genbrugsplast. Eller, skal jeg være helt ærlig: De skal være lavet af genbrugsplast. Jeg har læst et sted, at sådan noget bioplast bliver lavet af plast, der kommer fra den emballage, vi køber madvarer i. Det er blevet smeltet om og så lavet til poser. Det er da det eneste rigtige at gøre. Så det er et krav fra min side.

Fra Danmark selvfølgelig

Garnet, jeg har brugt til båndene, er jo også genbrug. Det stammer fra gamle sweatre, jeg ellers ville have kasseret. Men jeg pillede dem op og brugte garnet fra dem. Det er blevet til farverige og flotte bånd. Håndvævet i Danmark! God salgsfrase eller hvad? Måske vil jeg bede dem, der får et bånd om at fortælle mig, om de bruger det. Og til hvad. Det kan måske gå hen og udvikle sig til en ny produktserie i min Etsy-shop. Hvem ved? Det kan i hvert fald blive spændende at undersøge det. Så det bliver det næste projekt på min to-do liste over ting, jeg skal udforske og lære. Alt skal jo pakkes ind.