Fra socialrådgiver til coach

Nu er jeg af natur et nysgerrigt menneske. Jeg er også god til at tale med folk. Det er grunden til, at jeg i sin tid valgte at blive socialrådgiver. Jeg blev ansat i en kommune på Sydsjælland. Selvom det var noget af en udfordring for mig at flytte væk fra København, så må jeg indrømme, at jeg er faldet godt til her. Jeg er glad for mit liv, mit job og mine kollegaer. Men over de sidste års tid har jeg lagt mærke til, at flere af mine kollegaer er blevet sygemeldt. Ofte med stress. Og det har jeg altid været meget opmærksom på.

Pressede

Mange af mine kollegaer har sagt, at de føler sig pressede. De kan ikke følge med. Hverken på det faglige eller det praktiske niveau. Ofte har jeg lyttet til deres snak om deres problemer. Det har taget meget af min tid. Men jeg har også fået mange tilkendegivelser fra dem om, at de er taknemlige for, at jeg tog tid til dem.

Uddannelse til coach i stress

Det har nu stået på i nogle år. Og jeg har fået en idé. Jeg kunne godt tænke mig at fungere som intern stress rådgiver eller stresscoach, som det hedder. Og jeg tror, der bliver mere og mere brug for det. Derfor har jeg stillet et budget op for, hvad det vil koste kommunen at finansiere en stresscoach uddannelse som den her til mig.

Jeg ved mange ting om, hvor svært det kan være at holde sig ajourført med nye lovgivninger og lokale regler, og jeg har faktisk tal på, hvor mange af mine kollegaer, der fortæller mig om presset, de føler. Jeg vil fremlægge min idé for økonomiforvaltningen på mandag og bede dem overveje, at jeg bliver den interne stresscoach for de ansatte her i kommunen. Jeg har en føler ude, som fortæller mig, at der er positive tanker om min idé. Og uddannelsen er jo både interessant og yderst velanset.