women playing volleyball inside court

Brug en massage pistol

Alle dyrker en eller anden form for sport. Det kan være at du går kapgang eller svømmer. Måske spiller du fodbold. Det kan være at du rider. Eller nyder at spille badminton med din makker. Det er sådan set ligegyldigt, hvilken form for sport vi dyrker. Det er ligegyldigt, om det er en holdsport eller en enkeltmandssport. Det vigtige er, at vi både får motion men også er en del af et socialt miljø, der kendetegnes ved interessen for sporten. Og derfor skal vi altså passe på når vi dyrker sport. Ok, lidt knubs efter et fald er måske ikke den store skade. Men hvis vi kommer ud for en alvorlig sportsskade, så er vi på den: Sportsskader – læs her – bevirker nemlig at vi fratages både vores motion, som vi har brug for, og en stor del af vores sociale liv. Vi kan nemlig blive tvunget til at blive væk fra den ugentlige træning.

Massage forebygger

Og hvordan kan vi så passe på os selv: Det skal jeg fortælle dig:

Vi kan sørge for at vi tager nogle hjælpemidler i brug, som kan bidrage til at vi undgår skader. Vi kan fx anvende en massagepistol under opvarmningen, inden vi går ind til den lidt hårde træning i fitnesscenteret. Det er der faktisk en masse topatleter der gør. De bruger en massagepistol til at få blødgjort større muskelgrupper i deres krop, inden de begynder selve træningen. Blødere muskler i kroppen betyder, at de er bedre rustet til at udføre den hårdere træning.

Og efter træningen – fx på cykelbanen, så kan topatleterne finde på at bruge et par Recovery Boots, så deres trætte – og ømme – benmuskler hurtigere kan restituere sig. Det har de nemlig brug for – restituering altså. (Recovery Boots er sådan et par støvler, du kan trække på benene efter træning. De kan massere benenes muskler og dermed sørge for at nogle af de affaldsstoffer, der produceres under selve træningen, bliver drænet ud af musklerne hurtigere end hvis du ikke tog dem på.)

Kroppen skal være parat

Uanset hvilken sport du udøver, så tænk over, at din krop skal være parat til at kunne imødekomme de krav, som du stiller til den. Om du vil anvende en massagepistol til opvarmning eller om du vil bruge Recovery Boots til restituering er dit valg. Om du vil bruge begge former for hjælpemidler er naturligvis også op til dig. Du skal bare være sikker på, at din krop kan klare det pres du sætter på den. Hvis den ikke kan klare det, så kan det nemlig godt ske, at du får en sportsskade, som det kan være møgirriterende at skulle døje med. I nogle tilfælde i op til flere måneder.

En massagepistol er alle pengene værd

Måske tænker du, at du ikke vil investere i nogle af de hjælpemidler der findes. Du bør dog overveje det. En massagepistol koster ikke så meget. Et par Recovery Boots kan være en lidt dyr investering – men set over et længere tidsperspektiv, så er det måske den bedste investering du kan lave, så du dels undgår sportsskader og kommer videre med din sport.