Der er mere end én zoo i Danmark

Ønsker man at vise sine børn nogle dyr, som man ikke umiddelbart kan se i den vilde natur, er der heldigvis zoologiske haver i hele landet. Nogle er af den fejlagtige opfattelse, at det kun er i hovedstaden, at man kan få adgang til at se disse dyr i den helt store zoologiske have. Sådan er det dog ikke. For faktisk er der rigtig mange forskellige haver i landet, hvor man kan se dyr, som ikke lever normalt her i landet. Det betyder, at man ikke behøver at tage til hovestaden for at se eksotiske dyr så som zebraer, løver og aber. Mange andre steder her i landet kan man sagtens finde denne form for dyr i en dansk zoologisk have.

De eksotiske dyr findes i zoologisk have

Hvis man har børn vil man formentligt vide, at børn er meget interesserede i dyr generelt. Der findes stort set ikke det barn, som ikke elsker at få viden om dyr og selv at se på dyr. Det er dejligt at kunne vise sine børn de dyr, som de er så vilde med. Det er meget sjældent, at man kan gå ud i naturen og finde disse dyr uden videre. Tværtimod er man nødt til at finde et sted, hvor man har dem indespærret.

Der er de familier, der har råd til at tage ud og rejse årligt. De tager et særligt sted hen, og så ser de dyrene, som lever i det pågældende område. Mange tager for eksempel til Afrika og ser mange eksotiske dyr her. Her kan man tage på en safari, som vil gøre, at man ser elefanten, løven og giraffen på savannen på en helt naturlig måde.

Det er dog ikke alle der har råd til at tage så langt væk. Heldigvis er der også mulighed for, at de mennesker kan se de eksotiske dyr i en af de mange zoologiske haver her i landet.

Zoologisk have er sjovt for hele familien

Det er sjovt for hele familien at tage i zoologisk have. For uanset hvilken alder man har, vil man finde interesse for dyr. Det ændrer sig meget i løbet af ens liv, hvilke dyr der optager en mest. For i takt med, at man bliver ældre, forstår man også verden bedre. Det er med til, at man får øjnene op for dyr, som man ikke tidligere havde kigget på. Som lille tager man i zoologisk have og kan lide at se det største, længste, sjoveste eller mest kendte dyr.

Alle de zoologiske haver der findes rundt omkring adskiller sig fra hinanden. Det er meget forskelligt hvilke dyr man vælger at fokusere på. Der er nemlig nogle haver, som viser meget særlige og sjældne dyr frem. Andre viser nogle mere gængse og udbredte dyr frem. Det er meget forskelligt i forhold til hvilken profil den zoologiske have har. For det er klart, at alt man gør i den specifikke have, skal leve op til den profil man har. Som zoologisk have skal man derfor gøre sig meget klart, hvilken målgruppe man vil henvende sig til og hvilken profil man tager på sig.