Vild med tøj

Nu er det ved at ske igen. Jeg har igen forelsket mig i en jakke. Jeg har mange. Det er lidt sådan en fetich, jeg har. Jakker. Jeg elsker at kunne skifte stilen på det tøj, jeg tager på. Den ene dag skal de bare være rigtig farvestrålende og opsigtsvækkende. Den næste må det gerne være elegant. Dagen efter igen kan jeg godt finde op, at det skal være helt sort. Nærmest gothic. Du ved, sort læder og sølvkæder. Makeuppen bliver også lagt i sort: Sorte øjne og læber. Måske.
Men nu er jeg inde i en periode, hvor det bare skal være helt neutralt. Ganske almindeligt. Og jeg så den her jakke i en butik med tøj til store piger.

Er kun lidt stor

Det er egentlig ikke, fordi jeg ikke kan passe almindeligt tøj. Men størrelsen på jakken, jeg så, er bare rigtig. Den kan ligesom pakke mig ind. Jeg kan have adskillige lag under jakken, uden at det buler ud de forkerte steder. Den er godt nok lidt dyrere, end jeg troede. Men jeg er alvorligt fristet til at købe den. Heldigvis får jeg løn i morgen, så hvis jeg kan vente til i morgen, så køber jeg den.

Det giver mig en idé: Da det er en butik med tøj til store kvinder, hvorfor går jeg ikke også i butikker med tøj til store mænd? Det kan da være, at jeg kan finde en kæmpestor, hvid, lang frakke. Du ved sådan en, der når helt ned til anklerne på mig. Ærmerne kan jeg da bare rulle op. Det vil da se flot ud med et par smarte, stramtsiddende bukser og en flot bluse under. Måske lidt usædvanligt i gadebilledet. Det er jeg ligeglad med. Folk smiler altid, når de ser noget usædvanligt. Det har jeg ikke noget imod. De kan lære noget af mig. De fleste klæder sig jo meget ’neutralt’ på. Jo, de følger moden, men de fleste tør ligesom ikke fravige mængden ret meget.

Stor mand i orange jeans

Det vildeste jeg har set, var en kæmpe, stor mand, som havde et par orange jeans på. Usædvanligt. Men jeg tør godt vige fra normen. Også selv om jeg har perioder, hvor tøjet bare skal være neutralt.
Jeg tror virkeligt på, at man skal tænke væk fra, hvad moden siger, at man skal have på. Man skal skabe sin egen stil og lege med det. Det er sjovt. Man bliver glad. Og man har en mulighed for at vise andre mennesker, at man er meget mere end blot en neutral vatteret sort jakke og et par blå cowboybukser. Er det ikke det, de siger i modebladene? ”Find din stil” Modebladene tager ikke fejl. Man skal finde sin stil. Og tænker man sig lidt om, så finder man lynhurtigt ud af, at man har flere stile. Ligesom man kan være i godt eller dårligt humør være glad eller ked af det. Skal det tøj, man klæder sig i ikke også afspejle det? At man er mange forskellige ting. At man har mange forskellige nuancer at spille med? Se for eksempel mulighederne her https://www.arkuri.dk/