Opslagstavlen

Der er noget, jeg savner i mit køkken. Det er en opslagstavle. Jeg ved godt, at mange mennesker ligesom bruger deres køleskabs dør som en opslagstavle. Den er som regel fyldt med magneter, børnetegninger, skole- eller vagtskemaer og kalenderblade for måneden, vi er i. Lidt det samme fra familie til familie. Og selv ville jeg have det samme sat op på min opslagstavle. Nu er det bare sådan, at jeg hader det rodede udtryk, som det giver mig med tegninger, børnefotografier, magneter og alle de dimser, man sætter på køleskabsdøren.

En rigtig opslagstavle

Nej, jeg vil have en rigtig gammeldags opslagstavle. I kork og med hvide tegnestifter. Og der skal sættes en tegnestift i hvert hjørne på hver eneste tegning eller hvert eneste huskeseddel. Der skal holdes orden på tingene. Ikke noget med en enkelt tegnestift. Det giver æselører på tegningerne, fordi hjørnerne falder ned. Du ved sikkert godt, hvad jeg mener. Det er det, jeg hader ved magneter. Fordi de er så nemme at flytte rundt på, så er det også nemt at komme til at sjuske, når man hænger en ny tegning op.
Det er lidt sværere med tegnestifter. Medmindre man har meget lange negle, så kan det faktisk være svært at pille en tegnestift ud af en opslagstavle. Det tager helt sikkert mere tid, og det gør, at man nok ikke lige så nemt, bare hænger en tegning op. Man gør det med omhu. Den omhu som barnets tegning fortjener.

I kontorforsyningen

Opslagstavlen, som jeg har i tankerne, som jeg vil have op på vores køkkenvæg, skal være rigtig stor. Den må faktisk godt fylde hele væggen. Jeg kan godt lide kork. Det er et smukt materiale. Naturligt. Det giver en varm følelse. Egentlig har jeg tænkt mig selv at lave en opslagstavle. Jeg har set i en forretning med kontorartikler, at man kan købe ret store ark. Dem må jeg have fat i nogle af. Så må jeg finde på en smart måde at sætte dem sammen på. Eller bare hænge dem op som et hele – måske med de der klæbestrips man kan få til at hænge billeder op med. Det er måske den nemmeste måde. Så handler det bare om at skære kork arkene til, så de får skarpe hjørner. Så vil det se ud, som om det er et stort stykke kork. Det kunne blive ret flot.

Endnu et argument

Og så når jeg alligevel er i gang med at argumentere for, at det skal være en stor kork-opslagstavle, så har det også noget at gøre med, at tegnestifter er billige. Meget billigere end magneter. Man kan jo købe en æske med tegnestifter for få kroner. Og de fylder altså ikke ret meget. En lille æske med hvide, flade og runde tegnestifter kan man altså sagtens have nede i den der rodeskuffe, som findes i alle køkkener eller på kontoret. Har jeg ret? Og ja, jeg sagde ”hvide tegnestifter”. Det skal det bare være. Ikke farvede eller tredimensionelle tegnestifter. De giver også et rodet udtryk. Hos mig skal der bare være ro og harmoni i tingene. Derfor vælger jeg simple løsninger.