Priser på Østerbro

Min nabo er virkeligt en meget distræt herre. Han er måske 47 år gammel, men jeg har lidt på fornemmelsen, at han lider af en eller anden sygdom. Han glemmer alt. Jeg er tit blevet vækket af ham, når han er kommet hjem fra sin nattevagt, og har låst sig ude. Han glemmer ustandseligt sine nøgler. Første gang, det skete, blev jeg vækket, fordi han ville høre, om jeg kender en god låsesmed på Østerbro. Jeg måtte sige til ham, at det gjorde jeg ikke. Jeg er selv meget forsigtig med at huske alt. Jeg har sådan en tjekliste, som jeg mentalt løber igennem hver morgen, inden jeg går hjemmefra. Jeg hjalp ham med at finde en låsesmed, som kom efter ca. 1 lille times tid og hjalp ham med at få åbnet døren til sin lejlighed. Og rigtigt: Hans nøgler lå på hylden ved entreen. Sådan som de gør hos de fleste af os.

Så var det indkøbene

Men her forleden ringede min nabo så på igen og spurgte mig, om jeg ved, hvor han har lagt sine indkøb. Han plejer at købe ind om formiddagen, når han har haft aftenvagt. Efter at have indhentet den manglende søvn står han så op og sørger for at få gjort alle de daglige ting og ærinder. Men eftersom jeg ikke holder øje med, hvornår han kommer og går, så kan jeg jo af naturlige grunde ikke vide, hvornår han køber ind – og hvor han stiller dem. Det kommer heller ikke mig ved, om han bruger aftershave af det ene eller andet mærke, eller om han kan lide kapers.

Så den her med at spørge mig om, hvor han har sat sine indkøb, kom ret meget bag på mig. Jeg havde ikke nogen idé om, hvad jeg skulle svare.

Forklaringen

Forklaringen kom via hans forklaring, da jeg spurgte ham om, hvad der var sket. Han fortalte mig, at han havde – igen – igen – glemt sine nøgler. Han havde ringet til låsesmeden, som bare ikke svarede. Der var telefonsvarer, som sagde, at han ville vende tilbage, så snart han havde mulighed for det. ”Efterlad dit nummer, og jeg ringer tilbage hurtigst.”

En københavnsk låsesmed?

Fordi han ikke kunne få fat i låsesmeden, havde han derfor sat sine indkøb fra sig og var gået ned til den lokale, lille købmand, som holder til i ejendommens kælder. Han havde spurgt ham, om han kendte en anden låsesmed i København a la https://www.dencyklendelaasesmed.dk , som han kunne ringe til. Han havde jo travlt. Nogle af varerne var frostvarer og skulle i fryseren nu. Ellers ville de blive ødelagt. Vores købmand havde givet ham nummeret til en af sine fætre, som kom med det samme, og fik åbnet min nabos dør. Han var lige gået, og nu kan min nabo så ikke huske, hvor han satte sine indkøb. Og så spørger han mig! Jeg forklarede ham, at jeg ikke har nogen idé om, hvor indkøbene kan stå, men jeg ville foreslå, at han kigger nede i cykelkælderen. Eller inde hos vores lille købmand. Det er det mest logiske at tænke ikke?

Og ganske rigtigt, de stod nede hos købmanden.