Nøgler fra låsesmeden

Hvem er billig og hurtig?

Hvis du lige er flyttet ind i en ny bolig, så ved du nok, at noget af det første, du skal sørge for at gøre, er enten at få skiftet låsene til boligen ud – eller at få dem omkodet, hvis de kan blive det. Og hvorfor det? Jo, fordi du ved faktisk ikke, hvem der har nøgle til din bolig. Det kan være den tidligere beboer, har givet en nøgle til en nabo eller til en håndværker, der skulle have adgang. Han har stolet på dem – og det er fint. Men du ved ikke med sikkerhed, om de eventuelt har givet nøglen videre til en helt tredje person, som man ikke kan stole på. Du ved heller ikke, hvor mange nøgler til din bolig der er i omløb derude. Så hvis du vil være sikker på, at du har kontrol over, hvem der skal have adgang til dit hus, så skal nøglerne altså udskiftes – eller omkodes.

Forsikringsselskaberne

Men risikoen for, at der kan være nogle mennesker, der ikke skal have adgang til din bolig, er ikke den eneste grund til, at du skal have skiftet nøglerne. En anden vigtig grund kan være dit forsikringsselskab. Der er mange forsikringsselskaber, der forlanger, at din lås er af en særlig type. En såkaldt sikker nøgle. De forlanger, at du skal bruge sådan en nøgle – hvis du vil have en forsikring. Og det vil du jo gerne.

Den tredje og måske den vigtigste grund til, at du bør skifte nøglerne, er din og din families tryghed. Intet er værre end at bo et sted, hvor man føler sig utryg – eller er direkte angst for, at der skal blive indbrud i boligen. Et indbrud er nemlig ikke kun et spørgsmål om tab af værdigenstande. Det er et grænseoverskridende indgreb i privatlivet, som kan føre til store psykiske problemer. Det kan blive til store omkostninger til forskellige behandlinger, terapier og eventuelt også medicin.

Den professionelle låsesmed

Det er ikke et tidskrævende job for en låsesmed at udføre udskiftningen eller omkodningen. Det er absolut også billigere at få det gjort end at løbe risikoen for at miste værdigenstande. Så lyt til, hvad jeg siger til dig: Find en billig hurtig låsesmed, der kan komme hurtigt og udføre arbejdet for dig. Det er sådan set et rutinejob, som de fleste låsesmede gerne tager på sig. Det eneste, du skal gøre, er at finde en låsesmed i det område, som du nu bor i. Han vil ofte kende til hvilke særlige krav forsikringsselskaberne sætter for sikkerheden og låsene i området, du bor i. Og er du i tvivl, ja, så spørg forsikringsselskabet, hvis de ikke allerede har informeret dig om det.

Hvor finder du så en billig låsesmed. Du kender jo ikke området. Du er genert og vil ikke forstyrre naboen. Hør nu her. Google kan næsten alt. Du søger bare på Google. Søg fx efter ”billig låsesmed i Vanløse”, hvis det er der, du lige er flyttet til. Du får svar og information lige med det samme. Det kan da ikke være så svært.