Søde hundehvalpe kan lære meget

Hvalpetræning – start tidligt

Hvalpen har fået lov til at komme op i sofaen. Det er ellers en tanke, du ikke bryder dig ret meget om. Det der med hundehår på hynderne. Men skidt. Den er så sød. Den er nuttet. Blød og træt. Har fået mad. Har fået en lille tissetår udenfor, og nu er det sengetid. Børnene er lagt i seng efter en lang søndag, hvor de har leget meget med den lille hund. Du er træt. Din mand sidder med sin iPad og leder efter kurser i hundetræning. Han ved nemlig, at I er nødt til at starte med hvalpetræningen meget snart. Ellers bliver der udviklet nogle uvaner, der kan blive til pestilenser i et eller godt familieliv. Han har altid haft hund, da han var dreng og ung mand.

Mandens bedste ven

Og en hund er altid mandens bedste ven, så I har fået en hvalp. Den skal bo hos jer resten af sit liv. Og I er enige om, at I skal passe på den. Men det lyder alligevel lidt skrapt, at din mand allerede nu vil starte med hvalpetræning via https://onlinehund.dk/. Den er jo kun 9 uger gammel. Det er ikke dyrplageri. Især ikke, hvis du får din hvalp til træning hos erfarne folk. Tværtimod. Det kan være en god begyndelse til et langt og godt liv for jeres nye hund.

Som hvalp er der nemlig nogle ting, en hund skal lære. Fx sådan noget som toiletbesøg! Den skal lære, at den ikke må tisse alle mulige steder. Den skal også lære, at den ikke må bide i hænder eller sko. Den skal lære de basale kommandoer, som vil komme i sammenhæng med dens navn. Sådan noget, som at den skal komme, når I kalder, at den skal sætte sig, lægge sig, eller forblive på et sted, som I anviser. Og det er faktisk ikke ret store krav at stille til en meget ung hund. Den vokser meget hurtigt – mentalt. Meget hurtigere end et menneske. Derfor er det ikke for tidligt at starte med træningen af hunden, imens den er hvalp.

Tilpasset helt små hundehvalpe

Hvalpetræning er skabt, så du og jeres lille unge hund kan udvikle et godt forhold til hinanden i ro og mag. Der bliver ikke lagt pres. Der bliver stillet krav. Der bliver spurgt – venligt. Du lærer, hvordan din hund reagerer på din stemmes tonefald og din krops holdning. Den lærer, hvad du forsøger at fortælle den, når du bruger stemmen eller en særlig gestus. Det er det, hvalpetræning går ud på. Og det er vigtigt, at du forstår, at på et tidspunkt, så er hvalpen ikke længere en nuttet, lille hund.

Det kan godt være, at den ligner en konfirmand, der ikke kan kontrollere, hvad ben og arme gør. Men den kender ganske udmærket sin hjerne og sine instinkter. Og her er det, at hvalpetræningen kan hjælpe jer meget: Begynder I med træningen i tide, så vil I ikke miste kontrollen over hunden. Og det vil ikke risikere, selv om hunden er, bare er en ung hund. En hund kan nemlig være meget stærk. Også når den kun er i konfirmationsalderen.