Shure studiemikrofon

Mikrofonen afgør lyden

Inde i studiet er der gang i den. Det svinger godt. De er gode. De er helt unge. Det er nye helte på musikscenerne i Danmark. Der kommer festivals. Der kommer koncerter. Det eneste, jeg bare håber, er, at de lærer at få gjort lidt mere ved deres demos. Det er jo uretfærdigt overfor dem selv, at de ikke har en ordentlig mikrofon til optagelserne. De har arbejdet som små, gale myrer i dagevis. Måske ugevis. Er der dog ikke nogen, som har anbefalet dem en god studie-mikrofon?

Skal være Shure

Hvis jeg kunne, så ville jeg fortælle dem, at de skal anskaffe sig en Shure SM7B hurtigst muligt. Det er en mikrofon, som vil kunne hjælpe dem frem i løbet af ingen tid. Den er god. Den blev oprindeligt skabt til brug i radioen. Men sidenhen er der rigtig mange musikere, der har opdaget, at den også er god til brug i et musikstudie. Den kan opfange lyd, som få andre ikke kan. Samtidigt kan den også bremse forstyrrende lyd. Det er en fordel. Intet er værre end at høre en bil køre forbi ude på gaden, der ligger ud til studiet. Som ofte ligger i forældrenes kælder.)

Desværre er der ikke så mange her i landet, der er opmærksomme op, at mikrofoner til brug i et musikstudie ikke behøver at være særligt dyre. Ok, det kræver lidt opsparing. Men der er ikke brug for at spare op end i mere end få måneder, så er der råd til at købe en Shure SM7B.

Her er to gode steder at købe Shure SM7B mikrofon: https://www.soundstorexl.com/produkter/2856-studiemikrofoner-amp-optagelse/150644-shure-sm7b-studiemikrofon/ eller https://www.drumcity.dk/produkter/2856-studiemikrofoner-amp-optagelse/150644-shure-sm7b-studiemikrofon/

Dybe vokaler

Lige præcist den mikrofon, som jeg tænker på, er god til brug sammen med dybe vokaler. Den er dog også god til at forstærke lyd fra fx guitarer eller trommer. Og det kan være en fordel. Du ved måske, hvor fladt det kan lyde, hvis der ikke er en god bas, eller en god trommeslager. Det lyder værre end juleaften, hvor onkel eller tante virkeligt synger til, men bare så falskt, at det halve kan være nok. En Shure SM7B kan sikre, at du får sorteret de forkerte lyde væk.

Jeg vil på det kraftigst anbefale, at du først kigger på en Shure SM7B, hvis du er på udkig efter en god studiemikrofon. Den vil hjælpe dig. Den vil kunne sikre, at du ikke behøver at sidde der i dit studie og føle, at noget er galt. Den vil tillade, at du fejler. Den vil give dig endnu mere glæde ved det, du holder allermest af: At lave musik. God musik. Til alle. Også dem, der intet aner om musik. Din glæde ved at producere musik vil blive mere intensiv. Og er der noget bedre end at være glad for sit arbejde?

Kan en Shure SM7B hjælpe dig videre til at nå det mål? Ja, det kan den. Det er nemlig ikke en dyr investering i fremtiden. Det er en sikker investering. Og det er det, du har brug for lige nu. Du har ikke brug for flyvske løfter. Du har brug for sikkerhed og stabilitet. Med stabilitet kommer du videre i dit liv.