Materialehejs på byggeplads

Materialer i højden

Ved du, hvordan man effektivt kan sætte et stillads op? På ganske få timer. Selvfølgelig afhængigt af, hvor højt, og hvor langt det skal være. Mange mennesker tror, at stilladser bliver bygget op sådan lidt tilfældigt. Der er faktisk en masse sikkerhedsregler, som skal overholdes. Så hvis I fx skal have renoveret facaden på ejendommen, så er det en god idé at henvende sig til et firma, der ved, hvordan det skal gøres korrekt. Du vil sikkert se, at jeres ejerforening allerede har lavet et budget for, hvor mange penge I skal bruge på de forskellige opgaver, som renoveringen involverer.

Glem ikke materialeplatformen

En af opgaverne er at få bygget et sikkert stillads. Og budgettet for den opgave bør derfor indeholde en linje, der fortæller, hvad det vil koste jer at leje en materialeplatform til byggepladsen. En materialeplatform vil nemlig være ideel til at få sat stilladset op i en fart. Der er flere grunde: En materialeplatform må løfte både materialer og personer op i højden. Det vil sige, at det kan løfte både stilladsstativer og det personale, der samler stativet på en gang. Dermed spares der tid, fordi stilladsarbejderne ikke behøver at skulle gå op og ned. De kan bygge stativet op – sådan gradvist. Det er en fordel for jer. Stilladsarbejderne ved jo, hvordan stilladset skal bygges, så det er sikkert, og I ikke får brug for at skulle bruge jeres forsikring, der dækker eventuelle arbejdsulykker.

Deciderede personhejs?

At der måske så også er en linje længere nede i budgettet, som kaldes for ”leje af personhejs”, kan skyldes, at renoveringen involverer flere forskellige opgaver, hvor håndværkerne skal kunne bevæge sig op og ned på stilladset hurtigt, så arbejdet ikke forsinkes. Et personhejs må kun løfte personer. Ikke materialer. Så måske er den linje i budgettet også blevet suppleret af en udgift til leje af materialehejs. Det er indlysende, hvorfor. Vigtigst er det dog, at der tænkes på sikkerheden under arbejdet.