Hvilke varmepumper findes der?

Varmepumper er en måde at skabe varme i dit hjem ved hjælpe af den naturlige varme i luften. Det kan være et godt alternativ til at varme hjemmet op på. Opvarmning af hjemmet med oliefyr kan være dyrt, især hvis det er et gammelt oliefyr. Inden du udskifter oliefyret, som kan være en dyr fornøjelse, kan du overveje at købe en varmepumpe. Det er en nem, effektiv og forholdsvis billig måde at varme huset op på. Alle pumper kører på strøm, men det vil ikke få din elregning til at skyde i vejret.

Luft til luft

Denne type af pumper anvender luften uden for til at producere varme inden for. Denne type er meget energieffektiv og er dermed perfekt til dig, der vil spare penge på varmeregningen. Mange af disse varmepumper tilhører energiklassen A+ og er derfor godt for både miljøet og din pengepung. Når produkter har dette mærke er det en indikator for at produktet er billig i drift. Du får meget varme for forholdsvis få penge. Pumpen anvender luften uden for til at produceret strøm, og du skal derfor kun betale for den smule strøm som produktet bruger i forbindelse med varmeproduktionen.

Luft til vand

Hvis man har radiatorer eller måske gulvvarme i sit hus, kan man have gavn af en luft til vand pumpe. Disse pumper bruger luften uden for til at opvarme vand. Det kan være vandet der løber i dine radiatorer eller i gulvet. Pumperne skal blot installeres og herefter skaber den varme uden at du skal løfte en finger. Pumperne virker også fint om vinteren, hvor de sagtens kan producere god varme selv når det er minusgrader uden for. Ligesom ved luft til luft varmepumper kan du spare mange penge ved at skifte oliefyret ud med luft til vand pumper.

Jordvarme

En tredje type varmepumpe er den såkaldte jordvarme, hvor man graver et slangesystem ned i jorden for på den måde at tække varmen ud af jorden og føre den ind i huset. Denne type varmepumpe er klart den dyreste at etablere men også den type, som idet lange løb kan give den største besparelse.

Mere information

Et par gode steder, at hente mere information om de forskellige typer varmepumper er på hhv. varmepumpeoversgten.dk og hos Energitjenesten.