a butterfly sitting on top of a tree filled with berries

I sommerhus på Falster

Nå, her mandag d.12. februar har du virkeligt fået køresyge. Din mand kørte forkert hele tre gange. Dernede på det ukendte Falster. At I slet ikke skulle så langt, var han slet ikke opmærksom på. Altså, mennesker, der ikke har stedsans burde ikke køre biler med passagerer, der har nemt ved at blive køresyge. Det er bare den konstatering, som du mest af alt har lyst til at blæse ud over alle kanalerne. Men orker du det? Nej. Køresygen har nemlig taget en del på mavemusklerne. Opkastningerne har været kraftige og udmattende. Så du vil helst i seng – nu. Men kan det lade sig gøre? Nej, det kan det ikke. Hvorfor?

Sommerhuset på Falster

Fordi I er lige ankommet til sommerhuset på Falster. Din mand fandt endelig adressen. Det er mørkt, og nu skal der tændes op i pejsen og sengene skal reddes med det medbragte sengetøj. Ikke tale om, at I ville bruge linned som bureauet eller sommerhusejeren stiller til rådighed. Så I har slæbt sengetøj med. Ja.

Efter lige at have kigget dig om i sommerhuset, går du ud til bilen, for at finde tasken med sengetøj. Du ved, at du satte den i entreen i morges. Din mand har da pakket den i bilen. Men du kan ikke finde den. Du spørger ham om, hvor tasken med sengetøjet er. Han svarer, at han har sat den ind i soveværelset. Du går ind i soveværelset. Kan godt se tasken stå ovre ved skabet. Finder sengetøj frem og begynder at lægge lagen på madrassen. Pakke dyner og hovedpuder ind i passende linned. Du kan godt lide duften af friskvasket sengelinned.

Bureauet med udlejning af sommerhuse

Du er glad for at mærke, at køresygen er ved at fortage sig. Det har været en trættende dag. Men du er stadig lidt sur på din mand. Kunne han dog ikke bare have tastet adressen på sommerhuset ind i sin GPS – eller have downloaded den app, som bureauet, der lejer sommerhuse ud, anbefalede?  Det er sådan en app, der automatisk kan vise dig vej frem til sommerhuset, når du fortæller den, at du er klar til køreturen. Den kender din ankomst- og afrejsedato, så du får også reminders. Men næh, nej. På det punkt er din mand meget nørdet: Der skal køres efter gamle kort, der nænsomt skal foldes ud – og sammen igen. De er håbløse og slet ikke tidssvarende. Han kunne jo slet ikke få drejet væk fra motorvejen i tide, fordi den slet ikke var med på det gamle kort.

Gode oplevelser på Falster

Du bliver nødt til at tilgive ham. Men køresygen gør det meget svært. Heldigvis hjælper det med et glas god rødvin og et stykke god ost. Det er jo det, nørden kan: Han kan lige finde ud af at lappe skaden med lækkerier. Han vidste det: Du ville blive køresyg. Du tilgiver ham. Er glad for, at han tog initiativ til at kontakte bureauet med sommerhusudlejning på Falster, så I kan få en lille, men vidunderlig uge – langt væk fra storbyens ræs og stress. I trænger til at slappe af, gå lange ture og få frisk luft.