Jyske flyttefirmaer

Jeg ved ikke helt, om der er ved at gå corona-kuller i min hjerne. Men jeg har besluttet mig for at flytte væk fra byen. Er der nogen grund til at bo på en adresse, der har et eksklusivt navn, en dyr husleje, og så ikke bruge byen? Teatrene er lukkede. Biografer er lukkede. Der er ingen koncerter eller teaterforestillinger – eller bare en beskeden fodboldkamp. Så hvad i alverden gør jeg her i byen? Burer mig inde i en treværelses lejlighed uden god udsigt, og affinder mig med det?

Afsted til Jylland

Ikke tale om. Det skal der ændres på! Jeg har derfor brugt en del tid og mange penge i Jylland. Jeg har nemlig besluttet, at jeg gerne vil flytte derover. Væk fra den der københavnske, pseudokosmopolitiske arrogance, som mange københavnere lider af. Væk fra den stress, jeg kan mærke, at alle har. Eller måske bare lader, som at de tror, de har. Jeg bryder mig ikke om den bedrevidende og til tider nedladende holdning, københavnere kan udvise. Nej, lad mig komme tilbage til mine rødder. De ligger dybt begravet et eller andet sted i Jylland. Og skal jeg være totalt åben over for dig, ja, så havde jeg aldrig troet, at jeg ville komme til at savne at have muld under neglene.

Jeg skal bruge jyske flyttefolk

Men sandheden er, at jeg savner de gode minder, jeg har fra min morfars gård et eller andet sted i Jylland. Jeg savner nærheden, der var – på trods af vinden, som altid irriterede mig meget, da jeg var lille. Derfor har jeg besluttet at finde et flyttefirma i Jylland, som også tilbyder opmagasinering af møbler og flyttekasser. Jeg har nemlig en plan om at flytte derover. Helst, et sted i nærheden af Randers, som er det sted, min morfar kom fra. Jeg har endnu ikke helt besluttet, om jeg vil bo inde i Randers, eller om det skal være uden for byen. Måske vil det være bedst, hvis jeg først finder et midlertidigt sted at bo dér. Så kan jeg altid tage en beslutning bagefter. Måske finder jeg ud af, at jeg vil bo ude på landet.

Hvad med at få opmagasineret?

Derfor skal jeg lige forhøre mig om flyttefirmaet, jeg har fundet, også tilbyder opmagasinering i Randers. Det ville være perfekt, hvis de gør det. Det vil betyde, at jeg ikke skal tænke på at koordinere to firmaer, når jeg endelig beslutter mig for, hvor jeg vil bo.Læste lidt om det her.

Foreløbigt vil jeg lade tiden vise mig, hvor jeg skal bosætte mig fremover. Jeg ved allerede, at det ikke bliver på Sjælland. Jeg ved, at jeg skal tilbage til mine rødder. Og helt ærligt: Samtidigt med at jeg glæder mig til at få taget hul på et nyt liv, så er jeg altså også bange for det. Der er så mange ukendte faktorer. Men som de kloge filosoffer siger: hvis man ikke vover noget, så vinder man intet. Og har jeg noget at tabe? Intet. Min familie i København har for travlt til at tænke på mig. De har for mange ting om ørerne til dagligt. Så jeg vil starte mit nye liv i området omkring Randers.