Nye vinduer overalt

Selvom her er corona-krise og samfundet, ser ud til at være gået helt i stå, så sker der altså mange ting. Vi lægger bare ikke mærke til det. Fx så har min bror købt et nyt hus. Han og hans familie har længe gået og ønsket sig at flytte væk fra byen. Jeg kan godt forstå dem. Tanken om at få en have, hvor børn kan lege, når vejret er til det, er da rigtig. Børn skal have lov til at få frisk luft – og lidt knubs fra fald over knolde i græsplænen. De skal da have lov til at se, hvordan en orm ser ud i virkeligheden, og de skal da også opleve, hvad det vil sige at dyrke sine egne krydderurter og måske, også grønærter. Hvad ved jeg.

Nye vinduer

Familien er ved at gøre klar til at flytte. De vil gerne opleve hele foråret i deres nye ejendom, så de valgte at flytte allerede nu her til 1. marts. Det er et valg, jeg ikke helt forstår. De ved jo, at der skal laves en del i huset, inden det bliver så lækkert som de gerne vil have det. Fx så skal de have nye vinduer overalt. De skal også have lavet badeværelset helt om. De regner med at kunne lave noget af arbejdet selv, og de har en ambitiøs plan om, at huset skal være, helt som de ønsker sig allerede til sommer. Vi får se om den plan holder.

Jeg har mine tvivl. Jeg ved jo en del om, hvor lang tid det kan tage at få lavet aftale med håndværkere. Jeg ved også, at man har en plan, som aldrig holder. Også selv om man forsøger at være meget realistisk. Men altså. Med to små børn, fuldtidsjobs og sikkert også en del regnfulde weekender i de kommende måneder, så tror jeg ikke, at de kan have deres hus færdigt til sommerferien. Jeg håber naturligvis for dem, at jeg tager fejl. Men jeg er ret sikker på, at det gør jeg ikke.

Danske vinduesmærker

Min bror spurgte mig faktisk om, hvor lang tid jeg havde brugt den gang, jeg fik sat nye vinduer i mit eget hus. Jeg havde valgt at få vinduer fra både Velfac og Rationel sat i, fordi de komplementerer hinanden fint. Det ene firma kan levere nogle vinduer, som det andet ikke kan. Og da jeg havde fået den idé, at jeg ville have sådan et gulv-til-loft vindue inde i stuen, men almindelige vinduer i værelserne, måtte jeg bestille en kombination af vinduer fra begge firmaer. Det blev til en god løsning for mig. Først og fremmest fordi jeg fik, hvad jeg ønskede mig. Men også fordi det blev den mest økonomiske løsning.Nogle gange skal man jo vælge mellem forskellige fabrikater.

Tog lidt tid

Jeg måtte fortælle min bror, at det faktisk tog længere tid, end jeg havde planlagt. Dels fordi nogle af vinduerne skulle laves i helt specielle mål, og dels fordi tidspunktet, hvor jeg havde valgt at få skiftet vinduerne, ikke var det bedste. Montørerne havde dødsens travlt, og jeg måtte vente i mange uger på, at de fik tid til at komme og sætte de nye vinduer i.