Skader og fysio

Jeg er ved at blive glad igen. Det har taget sin tid. Du skal ikke forstå det, som om jeg har været stresset eller deprimeret. Det har jeg ikke. Jeg har bare haft en meget dårlig periode, hvor jeg har været sur og tvær. Det er ikke første gang, jeg oplever det. Det skete for et par år siden. Jeg fik en skade efter en håndboldkamp, og jeg kunne ikke spille i flere uger. Og det gør mig sur. De der endorfiner som håndbold giver mig, er livgivende. Om det er til almindelig træning eller i kamp. Det kommer ud på ét. Og når jeg hverken kan træne eller spille, ja så bliver jeg sur.

God fysioterapi

Dengang jeg fik en skade i knæet under en håndboldkamp, kom jeg forholdsvist hurtigt tilbage. Jeg havde fundet en fysioterapeut, der har en klinik med specialisering i genoptræning i København. Jeg kontaktede dem, og de fik mig tilbage på banen igen meget hurtigt.
Men så her, for nogle måneder. siden opdagede min læge, at jeg havde en hælspore. Jeg troede sådan set bare, at det var mine sko, der bevirkede smerterne i foden. Men han talte om inflammationer og langsom genoptræning. Han mente, at den tidligere genoptræning var gået for hurtig, og at det var grunden til, at jeg nu havde udviklet en hælspore. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt kan se sammenhængen mellem en skade for nogle år siden og en hælspore, der er opstået for 6 måneder siden. Min læge talte om, at det godt kan tænkes, at jeg har gået i meget lang tid og kompenseret for en lille, bitte smerte i knæet, og at det kan være grunden til, at inflammationen i hælen er opstået.

Hælsporer?

Jeg ved faktisk ikke, om det er noget vrøvl, eller om der kan være noget om snakken. Logikken kan jeg godt følge. Men. Efter så mange måneder? Jeg ved ikke noget om hælsporer, men min læge anbefalede, at jeg skulle have noget hjælp til hælspore. Måske noget sportsmassage eller meget forsigtig genoptræning igen. Han ville under ingen omstændigheder have, at jeg henvendte mig til den samme fysioterapeut igen. Så jeg gik hjem efter en konsultation med min læge. Søgte på internettet efter ”sportsmassage København” og fandt en klinik, som ligger ikke så langt fra, hvor jeg bor. Jeg ringede dem op og fik tid hos dem.

Det hjælper

Jeg har fået massage hos dem i nogle måneder nu, og smerterne i foden er ved at være så små, at jeg så småt har genoptaget træningen. Selvom min massør siger, at jeg bør være lidt tålmodig med træningen endnu, så er det altså svært bare at sidde på bænken og se de andre. Men jeg har lovet mig selv, at jeg ikke vil overtræne. Jeg vil ikke have, at min gamle skade bryder op igen. Og jeg vil helt heller ikke have, at min hælspore forværres. Det er nemlig smertefuldt. Der har været dage, hvor jeg dårligt kunne gå. Men som sagt: Nu går det meget bedre. Og hvis jeg bare går frem med små skridt og tålmodighed, så kan jeg komme tilbage til træning på fuld blus igen.