Krisecenter for kvinder

Jeg ved godt, at jeg meget ofte beklager mig. Det er mit job, som får mig til at gøre det. Jeg har arbejde på et kvindekrisecenter i Nordsjælland, hvor jeg hjælper kvinder i nød med at komme videre i deres liv. Det er et job, som jeg er rigtigt glad for. Også selv om I ikke vil tro på det, når jeg siger det, fordi jeg tit beklager mig. Jobbet er hårdt. Og jeg ser mange forfærdelige ting. Fx kvinder – og/eller børn, som er blevet fysisk mishandlet. Det er ikke til at bære. Og naturligvis skal jeg bare have luft for alle de tanker og idéer, jeg får, når jeg ser mennesker, der er blevet mishandlet.

Glad for at hjælpe

Men, og det er det, jeg gerne vil have, at du skal vide. Jeg er glad for mit arbejde, fordi jeg ser også en masse solstråler. Jeg er mishandlede mennesker rejse sig fra en tilstand, hvor de rent ud sagt er hjælpeløse. De rejser sig lige pludseligt og bliver til stærke sjæle, der kan selv. Og det er vidunderligt at se. Når det sker, så er det, som om solen bliver ekstra varm, og mit hjerte banker lidt hurtigere. Sådan er det.

Forslået og deprimeret

Tag nu den kvinde, som vi husede her på krisecenteret i mere end 4 måneder. Hun ankom en sen aften. Forslået og dybt deprimeret. Hun havde efterladt sine børn hos sine forældre og var kommet ind til os. Vi gav hende den støtte og vejledning, som ligger inden for vores kapaciteter og ressourcer. Og i går kom hun forbi. Hun har skabt sig et nyt liv. Er ved at færdiggøre sit første AMU‐kursus og har et job i udsigt. Hun var glad. Kunne smile og være mor for sine børn igen. Hun kom forbi, fordi hun ville sige tak til os. Havde kage med, og vi drak en kop kaffe sammen og spiste kage. Den var ret lækker. Hun fortalte med smil og grin, at for 4 måneder siden havde hun ikke troet på det, når vi sagde, at hun bliver glad igen. Nu tror hun på os. Og hun bad os om at sige til, hvis hun selv kan hjælpe os her på centeret. Hun ved, at vi mangler økonomiske ressourcer, og kan bruge en hjælpende hånd. Om det så, bare er til at bage en kage og være med til at gøre livet lidt bedre for andre, der har været udsat for vold og trusler.Man kan godt sige, hun er blevet reddet.

En lykkelig slutning

Kvinden bor i en lejlighed inde i den nærmeste by. Hun har fået sine børn hjem. De ser ofte deres bedsteforældre. Skilsmissen er godkendt. Hun er fri og har mod på at leve livet igen. Når jeg ser den slags tilfælde, bliver jeg glad – og stolt over mit arbejde. Det vejer alt op. Når vi ser den slags, så bliver vi glade. Og den glæde smitter af. På andre, som lige nu har brug for, at der er stærke mennesker omkring dem, så de ikke behøver at kæmpe med deres angst alene. Så tro mig: Når jeg jamrer, så fortæller jeg også om, hvor glad jeg er for mit job.