Mt. Fuji, Japan

Rejsebudgettet

I vil gerne ud og rejse i et halvt års tid. Helt specifikt, så handler det om, at I gerne vil til Japan og Sydkorea, men det vil da også være spændende at se andre dele af den sydøstasiatiske region.  I har dog et rimeligt begrænset budget, så det skal være en billig rejse. Nu er det bare sådan, at billige rejser til den region ikke lige hænger på træerne – og da I skal være væk i ret lang tid, så er det lidt mere kompliceret – og noget dyrere – hvis I skal købe skræddersyede charterrejser. I bliver nok nødt til selv at stå for de fleste af rejsearrangementerne, hvis I skal få en god og spændende rejse.

Fordele i at planlægge selv

Og ja, det kan være en stor fordel, selv at komponere sin billige rejse. Du har jo friheden til selv at vælge, hvornår du vil opholde dig det ene sted og rejse videre til det næste sted. Du kan også selv bestemme, hvor du vil bo. Skal det være i en traditionel japansk bolig med skydedøre og futoner på gulvet? Eller skal det være en hotellejlighed i Sydkoreas hovedstad? Du har frit slag.

Men har du læst nok om de steder, hvor I vil hen? Der findes jo mange rejseguides på biblioteket, hvor du kan få tips og vejledning. Og alt det der med valuta og indrejserestriktioner skal du også have overblik over. Jo, det er sin sag selv at lave sine egne billige rejser til Sydøstasien. Jeres rejse kommer jo til at bestå af mange mindre rejser derude. Det kan være ret forvirrende at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Få god vejledning

Her er anbefalingen, at I henvender jer til et bureau, som kan vejlede jer – eventuelt tilbyde jer en afbudsrejse, som startpunkt, hvis jeg må sige det på den måde. Måske har bureauet samarbejdspartnere derude, som I kan henvende jer til undervejs. Det kan I ikke vide – men det ville måske være rart at vide i en snæver vending. Helt sikkert vil bureauet også kunne give jer nogle anbefalinger til, hvor I skal bo de forskellige steder, som I skal besøge. Og ja, måske har de et forslag til en rute, som I kunne følge, når I er ankommet til Japan.

Last minute afbudsrejser

Kort sagt: Det er altid en god idé at spørge eksperterne og lade sig inspirere af deres viden. At de gerne vil sælge jer en rejse er klart. De fortæller jer måske om særlige last-minute afbudsrejser, som I kan få billigt. Men slå koldt vand i blodet og vær ærlig: Har I råd til at købe en af deres billige rejser rundt i landet i besøger – og kan I kombinere forskellige rundrejser? Fortæl dem sandheden og tag måske imod et enkelt af deres tilbud. Men sørg for, at I får, hvad I vil have. Og det gælder alt lige fra logi til oplevelser. Sørg også for, at I læser om områdets historie og kultur. Lidt viden skal I have med jer. Den vil nemlig være jeres indgang til at lære området bedre at kende.