Miljørigtig pejs i sommerhus

Det var en faglig udfordring, da jeg blev kontaktet af et ægtepar, som for nylig har købt et sommerhus på Falster. Huset, de havde købt, skulle renoveres, og min opgave var som indretningsarkitekt at råde og vejlede ægteparret i forbindelse med selve indretningen af huset og ikke mindst at anbefale miljørigtige løsninger.

Kravet fra ægteparret var, at de ønskede så meget lys som muligt i huset og en nem og billig løsning i forhold til opvarmning. Med hensyn til indretningen af huset med lyset som udgangspunkt var det ikke en besværlig opgave for mig. Min skitse til møblering, som tog hensyn til solen og dermed lyset, blev godtaget med det samme.

Men så var der den del, der hedder opvarmning, i det gamle hus var der opsat en pejs, som familien ikke brød sig om. Pejsen tog for meget plads, den svinede, og efter deres smag var den grim. Derfor foreslog jeg en biopejs, som er noget af det reneste, der findes. Jeg viste familien nogle fotos af biopejsene, og jeg kunne ikke undgå at høre, at fruen udtrykte sin umiddelbare mening om biopejsenes udformning. De er arkitektonisk smukke, der findes en bio pejs for enhver smag, og dermed en biopejs til enhver bolig.

Mine forslag til indretningen af ægteparrets nye sommerhus blev heldigvis godkendt, og efter flere forhandlinger om den bio pejs, som jeg havde anbefalet, faldt det også på plads. I går besøgte jeg parret i sommerhuset for at sikre mig, at de var tilfredse med mine anbefalinger. Og det var de heldigvis.

Nu vil jeg nyde en god lang weekend ovenpå en særdeles hård uge, og det vil jeg gøre ved at låse mig inde med mine dejlige musikinstrumenter, som jeg har købt online her. Så kan jeg spille musik i fred, og det er, hvad der afstresser mig helt og aldeles.